Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@18:08:38 GMT

آینده آمازون بدون جف بزوس

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۰۸۹۳

آینده آمازون بدون جف بزوس

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ آمازون در ابتدا به آنها اطلاع داد که انتشار این آگهی خلاف مقررات این شرکت است. یکی از مدیران آمازون به‌خاطر می‌آورد: «این استودیو اهمیتی به این موضوع نداد. از طرفی ما به این نتیجه رسیدیم که سایه جیمزباند بدون اسلحه، چه کسی می‌توانست باشد؟ در واقع فقط یک آدم معمولی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روایت تنها یکی از داستان‌های جالب و ارزشمندی است که در آخرین کتاب «برد استون» روزنامه‌نگار و نویسنده کتاب «آمازون آزاد: جف بزوس و خلق یک امپراتوری جهانی» آمده است؛ روایتی که یادآور گزارش‌هایی می‌شود که درباره مذاکرات آمازون برای خرید استودیوی تولید و پخش فیلم «مترو گولدن مایر» منتشر شده است.

این کمپانی فیلم‌سازی که از قدیمی‌ترین استودیوهای جهان به حساب می‌آید، یکی از دارندگان مجوز پخش فیلم‌های جیمز باند است و این گزارش‌ها نشان می‌دهند که آمازون پیشنهاد ۹ میلیارد دلاری برای خرید آن داده است. این کتاب که می‌تواند یکی از دقیق‌ترین روایتگران داستان آمازون باشد، کمک می‌کند تا بسیاری از آنهایی که به کناره‌گیری احتمالی جف بزوس از سمتش به‌عنوان مدیرعامل آمازون در تابستان امسال و جانشین او فکر می‌کنند، به پاسخ سوال‌شان برسند.

آیا این غول تجارت الکترونیک و رایانش ابری که درآمدش طی بیش از دو دهه گذشته با متوسط نرخ رشد سالانه بیش از ۴۰ درصدی رشد کرده است، بدون مدیریت بزوس باهوش و کاربلد، از روند رشد خودش بازمی‌ماند یا مثل استودیوی دارنده مجوز پخش فیلم‌های باند، با وجود تازه‌واردهایی که نقش‌های مدیریتی و کلیدی آن را به عهده می‌گیرند، می‌تواند به روند رشد و موفقیتش در بازار ادامه بدهد؟

یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران آمازون فکر می‌کند که درحال‌حاضر جواب این سوال را می‌داند. شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری «بیلی گیفورد» حالا درحال فروش سهام خود از آمازون و کاهش تدریجی سهم خود از آمازون است. این شرکت در توضیح دلیل کاهش اشتیاقش به سهام آمازون بعد از ۱۵ سال، از شعار جف بزوس کمک می‌گیرد که می‌گوید در آمازون همیشه باید «روز اول» باشد؛ عبارتی که درواقع القا‌کننده روح تمرکز روی اهداف بلندمدت، جلب نظر مشتریان و برجسته کردن نوآوری در این شرکت است. شرکت بیلی گیفورد اخیرا به سرمایه‌گذاران خودش گفته است: «آمازون درحال‌حاضر یک شرکت ارزشمند، امن و رضایت‌بخش است. با این حال این شرکت به‌زودی دیگر موسس خودش را به عنوان مدیرعامل در اختیار نخواهد داشت. ما نگران آن هستیم که با رفتن او و شیوه مدیریتی بی‌نظیرش، دیگر شاهد شعار «روز اول» در آمازون نباشیم، هر چند میسر پیش‌روی این شرکت همچنان طولانی و سودآور است.»

نقل‌قول‌ها و روایت‌های مختلف زیادی در کتاب برد استون وجود دارد که شخصیت و قدرت جف بزوس را کامل و بی‌همتا می‌کند. زیرکی و هوش او در تجارت همین حالا هم مشهور و خارق‌العاده است. ممکن است بزوس آن‌قدرها به‌خاطر نقشش به‌عنوان مالک شرکت ارائه‌دهنده تکنولوژی‌های خانگی مانند الکسا- دستیار صوتی و هوشمند این شرکت- شناخته نشود، اما به‌خاطر وسواس و حساسیتش روی استانداردهای بالا، مقاومت و تحمل بالا در برابر شکست ایده‌های بزرگ، تمرکز عجیبش روی حل مسائل مالی و توجه خاصش به جزئیات، بسیار مشهور است. هرچند جانشین احتمالی بزوس یعنی «اندی جیسی» شاگرد مکتب مدیریتی او است، اما احتمالا آن رگه‌های تفکر خلاقانه‌ای را که در شیوه مدیریتی بزوس و موسس فقید اپل یعنی استیو جابز دیده می‌شود، نخواهد داشت. با این حال مگر مدیریت بزوس چقدر می‌تواند طول بکشد؟ صرف‌نظر از دوره‌ای که در سال گذشته و به‌خاطر بروز همه‌گیری ویروس کرونا، بزوس به مسوولیت مدیریتی روزانه‌اش برگشت، رابطه او با آمازون درحال‌حاضر به شکلی مجزا و غیروابسته است. برد استون در کتابش، مدیرعاملی را به تصویر کشیده است که زمانی ثروتمندترین انسان جهان و امپراتور جهان تجارت الکترونیک شد. از منظر تمرکز بر چرخه بی‌پایان و ماندگار تنوع عملکردی آمازون، نوآوری بی‌وقفه و اولویت و مرکزیت مشتریانش، دیدگاه‌های بزوس همیشه رو به گسترش بوده‌اند؛ از بلندپروازی‌هایش در عرصه فضا و ساخت موشک گرفته تا دنبال کردن علایقی مانند انتشار روزنامه که به مالکیت واشنگتن‌پست منجر شد و حتی ورودش به هالیوود و آشنایی با «لورن سانچز» که باعث جدایی بزوس از همسرش شد. جف بزوس به گفته برد استون به سمت بعد جایگزینی برای ثروت و شهرت و جذبه بین‌المللی رفته و به این ترتیب قدرت خودش را بیشتر کرده است. او در سال‌های اخیر معاشران بیشتری از میان افراد مشهور و شناخته‌شده برگزیده است و به‌طور خلاصه به‌نظر می‌رسد که درحال گسترش قلمروی خودش باشد.

اندی جیسی بعضی از ویژگی‌ها و مزیت‌های بزوس را دارد؛ از جمله آنچه برد استون آن را به‌عنوان «سطوح بی‌رحمانه نظم و انضباط» مطرح می‌کند. از نظر او، AWS که تجارت رایانش ابری آمازون و بزرگ‌ترین منبع سودآور این شرکت است، فرهنگ شرکت مادرش یعنی آمازون از استانداردهای بالا و رقابت سرسختانه را به‌خوبی به نمایش می‌گذارد. بزوس از زمان ورودش به این شرکت در سال ۱۹۹۷، ارزش‌هایی مانند میانه‌روی و صرفه‌جویی را رواج داده است. علاوه بر این و براساس آنچه برد استون نوشته است، اندی جیسی احتمالا در مواجهه با مشکلات آمازون، کمی متواضعانه‌تر برخورد خواهد کرد؛ آن هم زمانی که این شرکت با اتهام‌های مختلفی مانند رقابت غیرمنصفانه، نارضایتی گروهی از مشتریانش، تقاضای کارمندان بخش انبار برای دریافت حقوق بیشتر و شرایط کاری بهتر مواجه است. این درحالی است که آمازون برنامه‌های پرخرج متنوعی برای بهبود سلامت و رفاه کارمندانش دارد.

احتمالا سخت‌ترین وظیفه اندی جیسی مواجهه با قانون ارقام بزرگ خواهد بود. مدیریت این شرکت با درآمد ۳۸۶ میلیارد دلاری در سال گذشته و ارزش بازار ۶/ ۱ تریلیون دلاری و پتانسیل بالاتر رفتن این ارقام، سخت‌تر هم خواهد شد.

  جهان کافی نیست

از طرفی سوالات مختلفی درباره تاثیر خرید احتمالی شرکت فیلم‌سازی مترو گولدن‌مایر بر بهبود عملکرد سرویس آمازون‌پرایم، مطرح می‌شود. خرید این شرکت حتی با مبلغ ۹میلیارد دلار برای آمازون منطقی و مقرون‌به‌صرفه است. این شرکت در سال گذشته میلادی ۱۱ میلیارد دلار برای خرید سریال‌های تلویزیونی، فیلم‌ها و موسیقی قابل ارائه روی سرویس پرایم خودش هزینه کرد. این گزارش‌ها چند روز بعد از آن منتشر شدند که اندی جیسی از بازگشت جف بلک‌برن، مدیر قدیمی و باتجربه آمازون به این شرکت خبر داد که اخیر از این شرکت رفته بود. او تجارت رسانه و سرگرمی آمازون از جمله پلت‌فرم گیمینگ آمازون یعنی Twitch و Amazon Studios را مدیریت خواهد کرد که اخیرا برنده دو جایزه اسکار شده است. بلک‌برن ابتدا گزارش کارش را به جف بزوس و سپس به اندی جیسی خواهد داد.

این اتفاق نشان می‌دهد که آمازون در دوره بعد از بزوس به دنبال منبع تازه‌ای برای رشد سریع خواهد بود و برای این کار به‌سراغ تقویت بخش‌های سرگرمی، تبلیغات و خرید می‌رود. این روند در نهایت به شکل‌گیری عصر جدیدی در رقابت میان غول‌های تکنولوژی آمریکا منتهی خواهد شد. آمازون در واقع سعی دارد پیش از ورود فیس‌بوک و گوگل به این عرصه، سهم بیشتری از آن را در اختیار بگیرد و به نظر می‌رسد که جف بزوس این عصر رقابتی جدید را از صندلی چرمی و شیک خودش در بیرون از هیات‌مدیره آمازون مدیریت کند.

پربیننده ترین برای شور انتخاباتی باید زیرساخت‌ های لازم را فراهم کنیم مقایسه سرعت اینترنت در جهان و ایران پایان اینترنت اکسپلورر انعقاد تفاهم‌نامه بین همراه اول و بانک تجارت برای گسترش بانکداری نوین پایداری شبکه همراه اول در مناطق زلزله‌‎زده جنوب کشور

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جف بزوس انتخابات ۱۴۰۰ برد استون جف بزوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۰۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد و کشاورزی، جمعیت بازدید کننده در کنار نمایندگان ایرانی شرکت‌ها و صدها بازرگان خارجی عبور و مرور در ۸۰۰ غرفه ۱۷ سالن نمایشگاه را بسیار سخت می‌کند. برای فرصت دو ساعته، چاره‌ای جز انتخاب نیست. انتخاب اساسی وزیر حضور در غرفه‌های فعال در زمینه تحقیقات، دانش‌بنیان، صنایع ماشین‌آلات کشاورزی، بسته‌بندی و غرفه صادر کنندگان نهایی این محصولات بیشتر نمود دارد.

در این نمایشگاه پنج روزه، محصولات و دستاوردها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع دستی و …عرضه می‌شد.

نخستین انتخاب وزیر جهاد کشاورزی حضور در میان محققان است که در چندین غرفه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورانه مستقر بودند. توصیه وزیر به معاونان خود به ویژه رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر تسهیل امور مجوزها استوار است تا محققان و فن‌آوران در پیچ و خم‌های اداری اذیت نشوند.

تولید کننده‌ای می‌گوید: «ما تولید گوشت گیاهی داریم»، اقدامی که توجه آقای نیکخت را به خود جلب می‌کند. از قیمت نهایی می‌پرسد و تولید کننده می‌گوید: «قیمت نهایی محصول ما در هر کیلو فقط ۱۵۰ هزار تومان است در حالی که دو برابر گوشت حیوانی هم پروتئین دارد.»

در غرفه جهاد دانشگاهی تولید آزمایشگاهی جنین حیوانی هم مورد توجه وزیر قرار می‌گیرد که نماینده شرکت تولید کننده جنین حیوانی می‌گوید: «سالانه ۳ هزار جنین آزمایشگاهی در این شرکت زیرمجموعه جهاد دانشگاهی تولید می‌کنیم» اما برای توسعه کار به بازارهای صادراتی خارجی نیاز دارند که از وزیر جهاد کشاورزی تقاضای همکاری دارد.

علاقمندی وزیر جهاد کشاورزی برای برگزاری نشست ویژه با نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، مورد توجه همراهان قرار می‌گیرد تا در برنامه‌های کاری وزارتخانه قرار گیرد.

تولید کننده ادوات کشاورزی از استان همدان اصرار دارد که وزیر هم در غرفه حاضر شود و هم به استان همدان سفر کند و از نزدیک ۱۱۰ مدل ماشین‌آلات تولید این شرکت ایرانی را ببیند که بازارهای صادراتی هم دارد.

او توضیح می‌دهد: «سالانه سه هزار ماشین مورد نیاز صنعت کشاورزی در بخش‌های مختلف کاشت، داشت و برداشت را تولید می‌کنیم.»

صنایع بسته‌بندی و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی هم مورد توجه ویژه وزیر جهاد کشاورزی است. یکی از تولید کنندگان دستگاه‌های صنایع تبدیلی می‌گوید: «وقتی یک کیلو سیب‌زمینی به فرآوره تبدیل می‌شود بالغ بر ۲۰ تا ۵۰ برابر ارزش افزوده می‌یابد. ما به جای صادرات سیب‌زمینی باید فرآورده نهایی صادر کنیم.»

تولید کننده دیگر صنعت بسته‌بندی غذا می‌گوید: «وضعیت کیفی محصولات ایرانی کاملاً در لبه علم جهانی بسته‌بندی مواد غذایی قرار دارد، با اینکه رقابت در این علم و صنعت امروزه به ساعت رسیده است.»

وزیر جهاد کشاورزی با تأیید سخنان این تولید کننده می‌گوید: «وظیفه ما حمایت از عملی شدن این تفکر با ارزش است و با صمیم قلب کمک می‌کنیم.»

شرکت دیگر، صادر کننده بزرگی است، نماینده شرکت می‌گوید: «ما بازارهای پایدار صادراتی داریم که با ایجاد زیرساخت‌های مناسب در روسیه، عراق و سلیمانیه و نیز صادرات به کانادا، ۱۲ منطقه اروپایی، هلند و آلمان بدست آوردیم؛ اما اگر شرایط صادراتی تسهیل شود ما می‌توانیم ۱۰ برابر بیشتر صادرات داشته باشیم زیرا مصرف کننده خارجی در میان انبوه نمونه‌های خارجی، محصول ایرانی را به دلیل امنیت غذایی محصول انتخاب می‌کند و این انتخاب برای نام ایران بسیار باارزش است.»

در غرفه استانداری مازندران از وزیر جهاد کشاورزی می‌خواهند به توسعه زیرساخت‌های صنعت شیلات مازندران کمک کند.

نماینده استانداری می‌افزاید: «یکی از حوزه‌های مهم اقتصادی و درآمدی مردم استان‌های شمالی شیلات است که نقش مهم در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد این خطه و به تبع آن کشور می‌تواند ایفا کند.»

در غرفه خراسان جنوبی نیز، جعفری رئیس جهاد کشاورزی علاوه بر توضیح ارزش افزوده برای تولیدات کشاورزی استان، می‌گوید: «۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی در قالب کتابی به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شده و در اختیار سرمایه‌گذاران و تجار قرار می‌گیرد، زنجیره‌های ارزش استان (گوهرسنگ‌ها، زعفران، زرشک و بنتونیت) هم به پنج زبان ترجمه شده‌اند.»

حسینی رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم می‌گوید: «ما دو هزار تعاونی در استان داریم که عمدتاً در حوزه کشاورزی فعال هستند.»

مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور هم در غرفه بسیار بزرگی، دستاوردهای برتر خود در زمینه کودهای زیستی و بیوتکنولوژی خاک را به نمایش گذاشت. مواردی مانند اکسید کننده‌های گوگرد، حل کننده‌های فسفر، محرک‌های رشد گیاه، میکروارگانیسم‌های تجزیه کننده مواد آلی و انواع مورد استفاده در زیست پالایی نفت در این نمایشگاه عرضه شدند.

تولید کننده‌ای می‌گوید: «ما با همین میکروارگانیسم‌های تجزیه می‌توانیم از کمپوست مواد آلی تا گوشت مصنوعی که دو برابر گوشت طبیعی پروتئین دارد، به صورت میکروبی تولید کنیم.»

نماینده شرکت‌ها می‌گوید: «۶۴۰ شرکت دانش‌بنیان در پارک‌های ملی و دهکده‌های علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی فعال هستند.»

آقای نیکبخت در گفتگو با فعالان این عرصه می‌گوید: «هر قدر فضای رشد و کار به شرکت‌های دانش‌بنیان داده شود هم سبب رونق کسب و کار است و هم ارزش افزوده محصولات کشاورزی بیشتر می‌شود.»

بازرگانان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی در نمایشگاه حضور دارند. اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت و عمان و عراق نمود بیشتری دارند. البته بازرگانانی از چین، کشورهای آفریقایی و اروپای شرقی نیز فراوان به چشم می‌آیند.

نمایشگاه اکسپوی ۱۴۰۳ تهران، علاوه بر ایجاد فرصتی مناسب برای معرفی صنعتگران و شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین‌المللی کالا و خدمات، بستر بی‌نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان هم بوده است.

کد خبر 6094360

دیگر خبرها

  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • شکایت دو نشریه از مایکروسافت و OpenAI به دلیل نقض کپی‌رایت
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند
  • دنبال رونق تجارت خارجی در مازندران هستیم
  • رسوایی بی بی سی درباره نیکا شاکرمی وارد فاز جدید شد!
  • آیا بازگرداندن نصف مبلغ خودرو به مشتریان صحت دارد؟
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی